vineri, 14 ianuarie 2011

Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon

 

Pentru ca in Ardeal (din cate stiu eu) nu se pregatesc fasole dupa postul Craciunului decat dupa ziua de Boboteaza,asa este o traditie la noi...obiceiuri si obiceiuri.Deci va poftesc la o ciorba cu tarhon,costite afumate ,urechiuse facute in casa(paste fainoase, ceapa rosie,mamaliguta..sa mai zic? eu inghit in sec 

Ingrediente

  • 700 g costita afumata
  • 400 g fasole (tarcata)cum se mai zice in Ardeal (la bunica ta tara asa se zicea)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 morcovi potriviti
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • tarhon (pus pe iarna in otet)
  • 1 cutie pasta de tomate 450 
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • Urechiuse (facute in casa ,paste fainoase)vezi retata postata taitei de casa

nadina73

Mod de preparare
Se spala bine coastele si se pun la fiert (in cucta fierb mai repede sau oala cu presiune)se lasa sa fiarba pe jumatate.
Fasolea se pune la inmuiat in apa (eu o pun de seara pe dimineata si fierbe foarte repede)
-3 morcovi dintre cei 5, se curata si se taie cubulete, 2 i-am lasat si i-am fiert taiati in 3-4.
Telina se curata si se taie si ea cubulete mici, la fel si ardeiul rosu si galben si cateva codite de ceapa verde.
Se calesc toate taiate in putin ulei 7-8 minute, dupa care se pun in oala cu costita , se pune si fasolea , se condimeteaza cu sare  si se lasa sa fiarba 30-40 minute dupa care se pun urechiusele sau orice alte paste fainoase (eu le-am facut in casa) se lasa 5 minute sa fiarba ,se pune pasta de tomate  si tarhonul cu putin otet(2-3 linguri) se mai da un clocot si ciorba  e gata,se stinge focul
Se serveste cu mamaliguta,ceapa rosie...nebunie nu alta

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri