joi, 27 ianuarie 2011

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ingrediente:
700 g carne tocata de porc si vita in amestec
2 oua
3 morcovi
1 bucata telina
1 ceapa
3-4 linguri  de orez
2-3 cartofi
700 ml  zeama de varza(moare)
1 lingura ulei
sare
2 linguri zarzavat pt ciorba
patrunjel verde tocat
sare
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca carne cu ouale si un praf de sare.
Se formeaza perisoare mici(eu le fac foarte mici).
Zarzavaturi se curata  se taie marunt  se calesc 2-3 minute in ulei ,dupa care se  pun la fiert impreuna cu zarzavatul pt ciorba si ceapa intreaga
Cand incep sa fiarba se pun perisoarele,se lasa sa fiarba la foc mic 3o minute dupa care se pune orezul spalat si cartofi taiatei cu bulete mici.
Se lasa sa fiarba bine toate,dupa care se pune zeama de varza (moarea)

Se serveste cu smantana si ardei piscos.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri