luni, 3 ianuarie 2011

CIUPERCI CU TOMATE SI MAMALIGUTA-post

INGREDIENTE:
3 fire ceapa verde
1 kg ciuperci champinion
1 cutie pasta de tomate(300g)
sare
piper
patrunjel verde
Malaliguta:
faina de malai
sare
apa
MOD DE PREPARARE:
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei 3-4 minute.

Ciupercile se curata si se taie in bucatele.

Cand ceapa e calita se pun ciupercile se condimeteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba (fara apa,lasa ele)cu capac acoperite 15 minute,dupa care se compelcteaza cu 1 canita mica cu apa, se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se pune pasta de tomate,se mai da un clocot si se stinge focu.Se pune patrunjel verde tocat.
Mamaliguta:
Se pune apa la fiert cu sare,cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca cu un tel,se lasa sa fiarba la foc mic 20 minute.Se serveste cu ciuperci.

O mancare de post extraordinar de buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri