duminică, 2 ianuarie 2011

COLAC IMPLETIT CU CARTOFI SI CASCAVAL

INGREDIENTE:
1,3 kg faina alba
60 g drojdie proaspata
2 linguri de zahar
1 lingura de sare
400 ml lapte
1 cana piure de cartofi (cana de 400)
200 g cascaval ras
100 ulei de masline
2 oua
Mod de preparare:
Se incalzeste putin laptele ,se dizolva drojdia .
Se pregateste piureu de cartofi:se curata 3-4 cartofi se taia cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sant fierti se scurg de apa se zdrobesc si se amesteca cu lapte ,putina sare,2 linguri de unt si cascavalul ras.Acest piure de cartofi  se pune in masin a de paine cu celelalte ingrediente
Se pun in masina de paine  faina,laptele,drojdia dizolvata,zaharul,ouale,sarea,uleiul(de masline e mult mai bun) si pireu de cartofi.Se lasa la programul de framantat -dospit.
Dupa ce aluatu a dopit se scoate si se imparte in 3 parti egale (cat de cat)



Se impleteste in 3 ,se pune colacu obtinut intr-o tava (de preferat intr-o tava sau un vas cu pereti mai inalti)se lasa la cresut in tava 15-20 minute dupa care se unge cu ulei de masline si se pune la cuptor pentru 35-40 minute la 170 grade.
Este un colac grozav de bun  moale si pufos


Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri