joi, 6 ianuarie 2011

Cotlet de porc aromat cu cartofi la cuptor

 

Ingrediente

  • 5 bucati de cotlet porc
  • 250 ml pasta de tomate
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 canita cu apa
  • 100 ml vin alb
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri untura porc
 
Mod de preparare
Se unge o tava cu untura de porc(se poate pune mai multa,cine are) Se pun cotletele de porc condimetate cu sare si piper,iar marginile se cresteaza cu cutitul din loc in loc pentru a nu se strange(aduna) de la prajit si a ramane fragede
Se pregateste sosul:
Se piseaza marunt usturoiul se pune putina sare  se amesteca bine, dupa care se pune cate putin din uleiul de masline,va deveni ca si o maioneza. Se amesteca cu pasta de tomate apa si vinul. Se toarna sosul peste carne, sa o acopere bine, se da tava la cuptor 40 minute.
Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert taiati in 4 sau 6,  timp de 20 minute,dupa care se scot si se pun peste carne in cuptor amestecand putin cu sosul ,usor sa nu se zdrobeasca. Se mai lasa 20 minute dupa care totul  e gata.Merg perfect cu muratura
Pofta buna,era un miros in toata casa...nebunie

Reteta in imagini

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri