duminică, 2 ianuarie 2011

COZONAC ELVETIAN CU RAHAT

INGREDIENTE:
1,5 kg faina alba
75 g drojdie proaspata
750 ml lapte
1 lingurita sare
350 g zahar
3 oua
240 g unt
coaja de lamaie
esenta de vanilie
rahat pt umplut (1,5 kg aproximativ)
galbenus de ou pt uns  sau ulei
MOD DE PREPARARE:
Se pun toate ingrediantele in apara de rahat in masina de paine  ,cu drojdia zizolvata in prealabil in lapte caldut,iar untu se topeste si se pune lichid.
Se lasa la programul de framantat -dospit.

Cand aluatul a dopit se scoate si se imparte in 3 partie egale,voi rezulta 3 cozonaci.
Fiecare parte se mai imparte fiecare in doua pentru a o impleti in 2.
Se intind cele doua parti se pune rahat taiat si se ruleaza,dupa care se impletesc cele doua.
Rahatul se taie cubulete mici cu un cutit care se trece mereu prin faina alba sau zahar pudra pentru sa se putea taia ,altfel se lipeste de lama cutitului


Se pun in tava de cozonac cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei.

Se lasa in tava sa creasca la caldura inca 20-25 minute acopetiti dupa care se ung cu galbenus sau ulei  se presara zahar brun si se pun la cuptor pentru aproximatiov 45-50 minute la 160 grade(depinde de cuptorul fiecarui,al meu e electric si e putin diferit de cele pe gaz).

Dupa ce sau copt se scot din tava si se lasa acoperiti cu un prosop de bucatarie  pana la racire dupa care se feliaza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri