miercuri, 26 ianuarie 2011

Fluturi cu mere


Ingrediente:
1 cutie foetaj congelat 500 g
1 kg mere
4 linguri zahar
1 lingura scortisoara macinata
1 pahar de vin alb 150 ml
zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Se descongeleaza aluatu(nu  de tot)
Merele se curata de coaja ,se razuiesc si se calesc cu vinul,zaharul si scortisoara.,pana scade tot sucul.

Se taie foetaju in patrate ,se intinde aluatu putin cu sucitorul.
Se pune cate 2-3 linguri din compozitia de mere calita si racite.

Se dau lateralele spre interior si se ruleaza .

Cu o foarfeca se taie pe mijlocul alutului ,la ambele capete(vezi foto).


Capetele taiete se rasucesc putin ,pentru a da forma de aripi fluturilor.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 grade 15 minute cel mult.
Se scot si se pudreaza cu zahar si scortisoara macinata

Dintr-o portie va ies 8 bucati ,dar fluturi mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri