miercuri, 26 ianuarie 2011

Franzelute impletite in 5

Ingredinete:
500 g  faina
25 g drojdie
1 lingurita sare
1 lingura zahar
240 apa
30 ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
Se dizolva drojdia in putina apa calduta pana se dizolva bine de tot.
Se pun toata ingredientele in masina de paine
Se lasa la programul de faramantat -dospit.

Cand aluatu e dopsit se scoate din cuva,se imparte in 2 si se intinde foaie de 1 cm grosime si mai bine.
Se taie fasi late de 1,15 cm si lungi................cat va este foaia.
Se iau 5 fasi,se unesc capetele si se impate in 2 ,adica 2 cu 3,vezi foto.

Se da latura din margine (din cele 3 fasi)sper interior unde sant cele 2,se i-a din cealalat parte din margine si se aduce sper interior unde sant cele 2 si tot asa pna la capatu fasiilor,unde se unesc .
Nu stiu cat de expicida am fost,ce-i drept sotu le-a facut nu eu,eu dor eram cu apartu foto...........
Se pun franzelutele intr-o tava cu hrtie de copt,se lasa sa cresca 15-20 minute la caldura ,dupa care se ung cu putin ulei.
Se presara mac,susan,cascaval,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Se da tava la cuptor pentru 20-25 minute la 160 grade.

Copii au fot foarte incantati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri