joi, 6 ianuarie 2011

Iahnie de linte cu mamaliguta

 

Si pentru ca maine e miercuri si e si post ,va recomand o mancarica foarte buna ,sursa Rivka http://www.bucataras.ro/retete/2863/iahnie-de-linte-verde.html 

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 borcan linte(conserva)
  • 200 pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei masline
Mamaliguta:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei 3 minute dupa care se pune lintea din borcan cu tot cu apa din borcan si se mai completeaza cu 1/2 canita de apa,se pun si foile de dafin,se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune pasta de tomate amestecata cu 1 lingura de amidon(pt a se lega mai bine)se condimeneaza cu sare ,piper si totul e gata.
Se pregateste mamaliguta:
Se pune apa la fiert cu sare,cand clocoteste se pune faina ,se amesteca bine se lasa sa fiarba.
Se poate servi simpla sau cu orice ganitura doriti chiar si cu carne daca nu e de post.
Noi insa am servit cu mamaliguta si muratura
pofta buna

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri