joi, 6 ianuarie 2011

Mancarica de cartofi cu costita si carnat afumat

 

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • costita afumata (am pus 6-7 bucati)
  • carnat afumat ( 6 bucati)
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 3 cepe mari
  • ulei de masline 4 linguri
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
Pt mamaliguta:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
Muratura:
  • 1 capatana varza murata
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper
 
Mod de preparare
Se curata cepele si se toaca ,se calesc in ulei 8-10 minute.Se pune boia de ardei  dupa care se pun bucatile de costita si carnatul si se lasa la calit inca10- 15 minute cu putina apa si acoperite ,dupa care se pun cartofi curati si taiati in cubulete,se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit  aproximativ inca 50 minute.La final se pune patrunjel verde
Pt mamaliguta:
Se pune apa la fiert cu sare,
cand fierbe se pune faina de mamaliga,se lasa sa fiarba bine amestecand din cand in cand in ea.Cantitatile le faceti in functie de cate persoane santeti.
Muratura:
Se taie varza in bucatele mici se condimenteaza cu piper si ulei
Se serveste mancarica de cartofi cu mamaliguta si varza murata(reteta lui bunicu ',o gasiti postat)

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri