sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Oua umplute cu sunca , pateu si almette

INGREDIENTE:
6 oua
1 pateu mic
100 g sunca
3 linguri branza almette
50 g unt
sare
piper alb
Maioneza:
2 galbenusuri
ulei
 lingurita mustar
faultativ 2 linguri smantana-pt final
Decor:
piper rosu
patrunjel verde
ardei verde si rosu

Mod de preparare:Se fierb ouale 7-8 minute
Se curata de coaja ,se taie in doua pe lungime si  se scoate galbenusul.
Galbenusul se amesteca cu pateu,untu,sunca tocata marunt ,sare,piperul si la final branza almette.
Cu acesta crema se umplu jumatatile de oua(se umplu bine cu burta)se aseaza ouale pe un platou cu burtica in jos,si se pune maioneza peste ele sau in multe cazuri (eu personal )pun maioneaza pe un platou si pun ouale umplute direct in maioneza,iar la final se lasa putin din maioneza pt decor pe oua.


Maioneza:
Se amesteca bine galbenurile de ou(nu reci ,se scot cu cel putin 1-2 ore mai repede din frigider)cu putin mustar si se pune ulei putin cate putin (aproximativ 500 ml ulei la 2 galbenusuri).La final se pune smantana (daca va place )eu pun putina smantana pentru a nu fi asa gretzoasa  maioneza.
Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia
Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri