sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Paine elvetiana cu masline

INGREDIENTE:
1,1 kg faina
50 g drojdie
500 ml lapte
2 oua
200 unt
1 lingura sare
2 linguri zahar
1 cutie de masline negre fara samburi
Uns:
1 ou
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Se pune faina,sarea,zaharul,ouale in masina de paine.

Laptele se incalzeste se dizolva drojdia in lapte se pun si bucatele de unt sa se topesca  dupa care se pun toate peste faina in masina de paine,se lasa la programul de framantat -dospit .

Maslinele se scurg de apa si se toaca cu badidora putin,dupa care se pun in masina de paine in momentu cand piscuie masina(piscuie pt a a dauga ingredinetele necesare daca doriti,un avertisment)se lasa la framantat dospit.


Cand aluatu e dospit se scoate din cuva ,

se impare in 2 partie egale.Fiecare bucata la randu ei se mai imparte in 3 (asta daca o impletim ,daca nu i dam forma dorita).
Se pregatesc 2 tavi de cozonac,se tapeteaza cu hartie de copt,se pune painea impletita si se lasa la caldura 20 minute sa creasca

 dupa care se unge cu ou batut si se da la cuptor pentru 40-45 minute la 170 grade.

O paine tare moale  si pufoasa


2 comentarii:

  1. Ce bine arata... Sigur a fost foarte buuuna, mai ales combinatia cu masline :)

    RăspundețiȘtergere
  2. DOAMNE , ce bine arata ! Ce frumoasa este ! Iti vine sa o mananci cu ochii ! Felicitari sincere ! Bravooo !

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri