joi, 6 ianuarie 2011

Paine Margareta

INGREDIENTE:
1 kg faina
460 ml apa calduta
50g drojdie proaspata
100 ml ulei de masline(uleiul de masline este fantanstic de bun in aluaturile dospite)
1 lingurita sare
1 lingura zahar
MOD DE PREPARARE:
Se dizolva drojdia in apa calduta ,se amesteca cu zaharul .
Se pun toate ingredientele in masina de paine.
Se lasa la programul de framantat- dospit.Dupa ce a dospit se scoate din cuva si se imparte in 7 bucati.Se formeaza cate o biluta din fiecare bucata si se aseaza intr-o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametru de 28(cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei).

Se lasa la calduta sa creasca 20 minute dupa care se unge cu putin ulei

 se pune la cuptor pentru 30-35 minute la 170 grade.

Este o paine moale si foarte pufoasa.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri