miercuri, 26 ianuarie 2011

piftie de pui(racitura)

Ingredinete:
1 pui mare de 1,4 kg
3 morcovi
boabe de piper
sare
20 g gelatina
sare
1 capatana mare de usturoi
boia dulce-optional
MOD DE PREPARARE:
Se transeaza puiul in bucati,sau se poate pune intreg.
Se pun 4 litri de apa ,boabele de piper,morcovul taiata in 4 si bucatile de carne.
Se pun  sa fiarba la foc potrivit 1 ora si jumatate dupa care se pune gelatina .
Carnea se scoate afara,si se aleg oasele si pielea iar zeama se strecoara .
Se pun in castroanase mai mari ,mai mici...........bucatele de carne ,bucateledin morcov dupa care se pune din supa .

Se da la rece,iar dupa ce se inchegat bine ,se rastoarna pe o farfurie ,se pudreaza cu baia dulce se serveste cu ceapa rosie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri