miercuri, 5 ianuarie 2011

Pizza Floarea Soarelui

INGREDIENTE:
ALUAT:
250 g faina
10 g drojdie
un varf de srae
1 lingurita zahar
20 ml ulei
120 ml apa
Umplutura:
sunca mortadela 150 g
peste atun conserva 2 linguri
masline verzi 1 lingura
mozzarella 200 g
oregano
crema de branza Philadelfia   1 cutie
1 rosie mica
pasta de tomate 5 linguri
Mod de preparare:
Aluat:
Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul de faramantat dospit.
Cand aluatu a dospit se scoate si se imparte in 2 ,o bucata se intinde foarte subtire si se taie cu ajutorul  unei farfuri,vezi foto,diferente de aluat se pregateste o foaie si se taie patrate,ideal al fi sa va iasa in jur de 20 de patrate sau macar 18 asta depinde si de tava si cat de mare faceti acele patrate.
Blatul de pizza taiat cu farfuria se aseaza intr-o tava cu pereti detasabili(28 cm)care in prelabil a fost unsa cu putin ulei.


Din patratele cele mici se intind foarte bine cu sucutorul si se umplu cu sunca si mozzarella dupa care se aduna cele 4 colturi si se pun de jur imprejur la pizza in tava(vezi foto)




Dupa ce am terminat de facut patratele(mie mi-.au iesit doar 16,ideale ar fi fost sa fie macar 18daca nu 20) dupa care su ajutorul unei pensule se ung bine cu pasta de tomate se presara oregano ,dupa care se pune in mijloc mozzarella ,sunca taiata si crema  de branza,oregano


,atun si din nou mozzarella iar desupra optional am pus cate-va  cubulete de rosii.


Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute la 160 grade.

La final  cand o scoatem din cuptor se mai presara 2 linguri de mozzarella peste pizza fierbinte.


Pofta buna

Un comentariu:

Lista mea de bloguri