joi, 6 ianuarie 2011

Platou cu tartine de post

 

Un platou cu tartine pentru o zi de post cu dezlegare la peste ,aperitive,gustari sau tartine cum doriti sa le numiti ,au fost grozav de bune si toata lumea a fost foarte incantata.Insa nu se pot pregati cu mult timp inainte (ma refer daca sant pe tartine de paine uscate)deoarece se inmoie repede,insa meg la fel de bine si pe paine de casa proaspata si buna.

Ingrediente

  • tartine de paine integrala uscata 
  • pateu vegetal cu ciuperci(mandy)
  • zacusca cu vinete si ciuperci
  • margarina flora
  • castravete verde
  • rosie
  • masline negre
  • pasta de peste  (vezi retata postata "crema de peste")
  • oregano
  • caviar
  • conserva de ton
  • salata de icre(vezi reteta postata)
  • sare
  • ulei de masline
Mod de preparare
Am pregatit mai multe feluri de tartine:
1.Tartinele de paine se ung cu putina margarina flora, se taie feliute de rosii si castarveti si se presara putina sare.
2.Tartinele de paine se ung cu pasta de icre si se taie feliute de masline negre
3.Se pune zacusca cu vinete si gogosari pe tartinele de paine sau cu fasole si gogosari sau de ce nu cu zacusca de peste peste, exista o multime de variante
4.Se ung tartinele de paine cu putina margarina flora si pateu vegetal cu ciuperci(de la mandy) este un pateu grozav de bun si feliute de castravete proasptat.
5.se tritureaza rosiile cu badidora bine de tot dupa care se pune sare si putin ulei de masline.Se ung tartinele cu pasta de tomate dupa care se pun bucatele de ton,oregano,,,,,,
6.se ung tartinele cu pasta de peste(vezi reteta postata crema de peste)
7.Se ung tartinele cu putina margarina si apoi cu caviar
ps:de moment am pus doar aceste variante,dar se pot pregati o sumedenie de variante. Deci concluzia: se poate face si o masa cu produse de post, iar cand e dezlegare la peste exista o varietate si mai larga

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri