marți, 4 ianuarie 2011

Prajitura Alba ca Zapada

INGREDIENTE FOI:
500 g fain alba
200 g zahar
100 ml ulei
60-80 ml lapte
2 oua
1 lingurita amoniac
1lingurita otet
un varf de sare
 Crema:
300 g unt
240 g zahar pudra
300 ml lapte
60 g faina
sucu de la 3 lamai
Glazura:
1 albus
100 zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie
Decor:
bombonele,ciocolata rasa..................
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca toate ingredintele pentru foi ,se framnat bine dupa care se imparte aluatul in 3 parti egale.
Se coc 3 foi pe dosu tavi ,tapetata cu putin ulei si faina.
Foile se iau usor jos de pe tava cu ajotorul unui fir de ata ,care se trece pe sub foaie si astfel foile se vor dezlipi foarte usor(asta in cazu in care se lipesc)
Crema:
Se amesteca laptele cu faina si se pun pe foc,se face un pep ,cand sa ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit amestecand din cand in cand in el.
Untu se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se face spuma dupa care se pune cate putin din pepul racit(nu tot odata) iar la final se pune cate putin din sucu de lamaie,si acste se incorporeaza pe rand nu tot odata.
Crema obtinuta se imparte in doua parti egale.
Glazura:
albusurl se bate bine spuma cu o furculita ,dupa care se pune zaharul pudra si se mai bate,iar spre final se pune sucu de lamaie nu se mai bate si se fac miscari circulare cu furculita 5-6 minute.
ANSAMBLARE:
Se pune o foaie se intinde jumatate din cantitatea de crema,se pune foaia a doua s e pune cealalat jumatat de crema,se intinde uniform dupa care cea de a treia foaie peste care se pune albusul batut.
Peste albus se poate pune ciocolata rasa,fulgi de ciocolata , bombonele..............
Se taie abia ziua urmatoare pentru a avea timp sa se inmoaie  foile.

pofta buna.Este prajitura foarte racoroasa

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri