duminică, 2 ianuarie 2011

Prajitura cu lamaie si ciocolata

INGREDIENTE:
Blat:
6 oua
9 linguri faina
9 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt
Crema:
4 galbenusuri
2 linguri faina
1 sticluta esenta de lamaie
coaja de la 1 lamaie
200 ml lapte
100 zahar
1 pachet de unt
Glazura:
300 g ciocolata neagra
5 linguri frisca
Mod de preparare:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri , se bat bine,dupa care se pune zaharul , se mai bate 3-4 minute.
Se pune faina,cacao si prafu de copt,si galbenusurile se amesteca  usor cu o spatula.
Se tapeteaza o tava  cu hartie de copt se pune compozitia se coace 20-25 minute la 160 grade.
Crema:
Cele 4 galbenusuri se amesteca bine cu zaharul,faina si esenta de lamaie,coaja de lamaie,laptele si zaharul.
Se pun pe foc pana devine o smantana mai groasa,dupa care se ia de pe fo si se lasa la racit.
Untul se freaca spuma dupa care se amesteca cu crema racita cate putin.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste cu frisca pe soba.
ANSAMBLARE PRAJITURA:
Se i-a blatu se pune crema peste blat ,iar peste crema se pune glazura de ciocolata racita se intinde uniform.se poate decora cu bombonele,,,,,,,,,,,,,,,

O sa atasez si un platou cu mai multe prajiturile printre cere si acesta prajitura

Un AN NOU FERICIT
PS:Albusurile ce va raman de la crema se pot folisi la bezele sau altceva

3 comentarii:

  1. ce se intampla cu galbenusurile de la blat ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Galbenusurile se incorporeaza in albusurile batute spuma.Multumesc de atentionare,nu era specizat..........am omis din greseala

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri