joi, 6 ianuarie 2011

Prajitura cu mere turnata

 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 18 linguri pline cu burta faina
  • 2 prafuri de copt
Umplutura:
  • 1,7 kg mere
  • 5  linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri scortisoara macinat
Decor:
  • zahar pudra
 
Mod de preparare
Se amesteca bine ouale cu zaharul apoi se pune laptele,uleiul,faina si praful de copt se amesteca bine toate va rezulta o compozitie mai lichida ,ceva gen smantana foarte groasa.
Se pune intr-o tava hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptor 10-15 minute .
Merele se curata si se razuiesc sau se toaca(eu le-am tocat ,am fost mai lenesa) se calesc in 50 g unt ,spre final se pune zaharul si scortisoara.Merele le-am pregatit cu ceva timp inainte.
Cand  blatul s-a rumenit putin se scoate tava din cuptor se pun merele calite. se niveleaza usor dupa care se toarna cealalta jumamatate din compozitia de blat.
Se da tava la cuptor pentru inca 35-40 minute  la 160 grade.
Cand s-a racit se pureaza cu zahar

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri