sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Prajitura "foi cu zahar caramelizat si nuca"

INGREDIENTE FOI:
5 OUA
5 LINGURI ZAHAR
5 LINGURI FAINA
3 LINGURI NUCA MACINATA
CREMA:
500 ML LAPTE
4 GALBENUSURI
4 LINGURI FAINA
150 G ZAHAR
2 VANILII
1 PACHET DE UNT
CARAMEL:
10 LINGURI DE ZAHAR
 Mod de preparare:
Foi:
Se bat albusurile spuma,se pune zaharul si se mai bate bine.
Se amesteca albusurile batute bine cu faina si nuca macinata(cu o paleta ,nu se mai mixeaza).
Se coc 3 foi in tava cu hartie de copt.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul,faina vanilia si laptele,se pun pe soba pana devine o smantana mai groasa.Se i-a de pe foc si se lasa la racit,amestecand din cand in cand.
Cand crema este racita se amesteca cu untu care in prealabil a fost spumat foarte bine.
Caramel:
Se caramelizeaza zaharul la foc mic(fara a se arde,da gust amar si rau)
GLAZURA:
Cele 4 albusuri ramase de la crema se bat bine 8 linguri de zahar.
ANSAMBLARE :
Crema se imparte in 3 parti egale.
Se i-a o foaie din cele 3 se pune caramel in fir subtire pe fiecare foaie cu ajutorul unei linguri ,se pune o  parte din crema,se uniformizeaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata.
Se pune foaia 2 si 3 si se repeta operatiunea la fiecare foaie cu zahar ars.
Pe foaia 3 peste crema se pun albusurile batute spuma si se rade ciocolata .
Prajitura se poate taia abia a doua zi cand caramelul se inmoie se la crema.
Este o prajitura foarte fina si foarte buna,e preferata mea

Merita sa o incercati ,e grozava

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri