marți, 4 ianuarie 2011

Prajitura Milch Schnitte(felie de lapte)

INGREDIENTE:
Blat:(tava mare)
10 oua
200 g zahar
5o ml lapte
5 linguri miere
5 linguri faina
2 prafuri de copt
250 ml ulei
5 linguri gris
5 linguri cacao
Crema:
400 ml frisca
350 lapte condensat
1 lingura miere
20 g getatina
50 ml lapte
Glazura:
400g ciocolata
50 ml frisca
bombonele pt decor-optional
MOD DE PREPARARE:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma.
Galbenusuriele se amesteca cu zaharul bine de tot,pana devin albicioase ,dupa care se pune grisul,cacaua cernuta ,faina la fel cernuta si ea si prafu de copt.Se pune laptele ,mierea si uleiul se amesteca cu albusurile batute spuma.Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,se coace 20-25 minute .Cand blatul e copt se lasa la racit cu hartia pe el ,abia dupa ce sa racit se ia hartia jos ,iar blatul obtinut si racit se taie in doua.


Crema:
Gelatina se dizolva in lapte si se pune pe foc mic ,daupa care se amesteca cu laptele condensat si mierea
Frisca se bate bine spuma,dupa care se amesteca cu gelatina dizolvata in laptele condensat.
Se pune crema obtinuta la rece in frigider 1 ora  dupa care se intinde peste blat ,se niveleaza si se pune al doilea blat(blatul rezultat fiind taiat in doua)

Glazura:
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe soba cu frisca,se lasa putin sa se raceasca dupa care intinde uniform peste blat si se decoreaza cu bombonele.


Se da prajitura la rece 2 ore,dupa care se portioneaza cu grija


Grozav de buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri