marți, 25 ianuarie 2011

Prajitura Rudy

                                                               
Cantitatile sant pt o tava mare ,deci  va scriu  retete pentru portie dubla
Aluat:
800 fain
500 g unt(2 pachete de 250g)
300 g zahar
2 galbenusuri
2 praf de copt
4 linguri cacao
Crema:
1,400 kg  barnza dulce(eu am pus urda)
6 oua
5 vanilii
400 zahar
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu cacao si prafu de copt si se cern.
Se framanta bine untu cu zaharul si galbenusurile.
Se amesteca toate si se framanta bine.


  Aluatul obtinut se imparte in2(portie mica) sau in  4 (asta la portie dubla)si se fac 4 bilute,se  pune la congelator pentru 40 minute.
Intre timp se pregateste crema
Crema:
Se amesteca bine baranza dulce(sau urda)cu zaharul , vaniliile si  galbenusurile(am pus si cele 2 albusuri ramase de la aluat).

Albusurile se bat bine spuma.

Se amesteca bine toate.

 Dupa 40 minute de stat la congelator se scot 2 bilute si se razuiesc intr-o tava tapetata cu hartie de copt,nu se apasa deloc aluatul doar se niveleaza usor cu mana

Se pune crema de branza dulce,se niveleaza cu grija .

Se scot celelelate 2 bilute din congelator si se razuies deasupra.

Se da tava la cuptor pentru 50 minute la 170 grade.

O prajitura grozav de buna

Reteta este preluata de la Laura Sava,multumesc tare mult e grozav de buna

2 comentarii:

Lista mea de bloguri