vineri, 14 ianuarie 2011

Ratatouille

 

Ingrediente

  • 1 vanata mare(600 g)
  • 5 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 3 dovlecei
  • 5 morcovi
  • 7-8 ciuperci champignion
  • 1 bucata telina
  • 3 fire groase  de ceapa verde
  • 3 cartofi
  • patrunjel verde
  • 1 cutie pasta de tomate de 450g
  • 9-10 rosii cherry-optional
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline 3-4 linguri

Mod de preparare

Ce-i drept am vazut mai multe retete de ratatouille, asa ca eu va spun varinata mea , e drept sursa de inspiratie a pornit de la Tavi. Multumersc mult Tavi

Se taie vanata in cubulete si se caleste in foarte putin ulei (2-3 stropi) in tigaie de teflon e mai usor,se calesc 5 minute.

 Dovlecelul se taie rondele sau cubulete si se caleste si el 3-4 minute

Ardeiul rosu si galben se taie cubulete si se caleste 3-5 minute in 2 stropi de ulei.

 Ciupercile la fel se curata se taie si se calesc 3-5 minute.

 Morcovul se curata se taie rondele si se caleste 3-4 minute dupa care se pune telina (tocata ,razuita ,taiata,,,,,,cum va place) si se mai calesc impreuna inca 3-5 minute.

 Ceapa se toaca si se caleste cu usturoiul pisat 3-5 minute


Rosiile se fierb in apa cu putin sare,se docojesc si se taie .

 Cartofii se curata si se taie cubulete mici (nu se fierb)
Cand toate le avem pregatite se amesteca toate intr-un vas mai mare se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, patrunjel verde tocat, foi de dafin.

Se adauga si pasta de tomate .

Se pun toate intr-un vas de yena mai mare (in cazul meu sau orice alta tava), se pun rosii cherry deasupra, patrunjel verde, feliute de ardei galben, dupa preferinta si sa de tava la cuptor pentru 1 ora la 160 grade.

Se serveste atat calda cat si rece, iar cine doreste poate sa mai puna pasta de tomate(sotul meu e innebunit dupa pasta de tomate)



Pofta buna
PS:e ceva de lucru la acesta minunata retata, dar si efortul e pe deplin rasplatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri