luni, 3 ianuarie 2011

SALATA DE BEOUF (CU PIEPT DE CURCAN)

INGREDIENTE:
1/2 piept de curcan 700g
4-5 morcovi
1 radacina patrunjel
1 bucata telina
1 cutie mica mazare
4 cartofi fierti
1 borcan castraveti murati mici
2 fire ceapa verde
sare
piper
Maioneza:
2 galbenusuri+1 galbenus fiert
2 linguri mustar
800ml ulei
Optional:
smantana 150 g
MOD DE PREPARARE:
Se pune pieptu de curcan la fiert (taiat in bucati)


mocovu,telina patrunjelu radacina+funze(legate cu ata) si 1 ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora ,se condimeteaza cu sare.Cand sant fierte se strecoara supa de carne si zarzavaturi.

Supica se poate pregati cu fidea sau galuste de gris.
Cartofi se fierb separat in coaja,dupa care se curata si se taie cubulete mici.
Castraveti se taie marunt sau se toaca(eu am fost mai lenesa si i-am tocat)
Pieptul de curcan se toaca marunt sau se taie foarte fin
Morcovul,telina si radacina de patrunjel se taie cubulete mici.
Mazarea se scoate din cutie si se scurge de apa.


Maioneza:
Eu folosesc si galbenus crud si fiert sau mai inlocuiesc galbenusul fiert cu putin cartof fiert,racit zdrobit.
Se amesteca galbenusurile se pune cate putin din ulei si se amesteca ,intre timp mai pun si cate putin mustar(ne place mult).Daca folositi cartof in loc de galbenus ,va rezulta o maioneza mult mai consistenta,ca si cea din imagine.

Cand avem toate pregatite,maioneza,zarzavaturile taiate.........amestecam zarzavaturile cu carnea tocata apoi condimetam cu sare si piper dupa care punem smantana(daca puneti smantana nu devine asa greoasa)apoi maoineza .

Se amesteca bine toate se pun in costonase sau boluri se pune maioneze deasupra si se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.


 pt ornat :
masline negre,boabe de porub dulce,,brocoli,pastai verzi,rosi chery,ardei rosu.......
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri