miercuri, 5 ianuarie 2011

Somon umplut

INGREDIENTE:
1 somon 3 kg
4 cepe
2 morcovi
1 bucata telina
sare
piper
8 linguri pesmet fin
patrunjel verde
1 capatana usturoi
ulei
MOD DE PREPARARE:
Se curata peste bine ,(nu se taie capu jos)se bate cu un ciocan de lemn dupa care se scoate pielea cu grija sa nu se rupa ,iar carnea se taie bucati si se pune la  fiert in apa cu sare 5 minute cel mult.Dupa ce carnea a dat 3-4  clocote se scurge de apa si se scot oasele,iar carnea se toaca sau se zdrobeste cu mana.
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei dupa care se pune morcovul razuit foarte fin si telina tocata si ea foarte fin,se lasa sa se calesca 5 minute dupa care se ia jos de pe foc si se amesteca cu carnea ,patrunjelul verde ,usturoiu si pesmetu,va rezulta o pasta.
Cu acesta pasta se umple pestele dupa care se coase cu grija cu un ac cu ata.
Se pune peste la cuptor intr-o tava cu pùtin ulei  si se lasa 1 ora la 160 grade,ultimele 10 minute se sa focu putin mai tare pentru a se rumeni frumos.
Cand pestele sa racit se taie feli.

PS:sectiune cu poza nu am deoarece a fost pregatit de barbati si ei nu au facut poze.......`poate data viitoare
A fost o grazavie de peste.........nu te mai saturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri