vineri, 14 ianuarie 2011

Tarta aperitiv cu dovlecel si branza

 

buna de tot,asta numai daca va plac dovlecei 

Ingrediente

  • 1,2 kg dovlecei
  • 200 g mozzarella
  • 500 g iaurt natural
  • 200 branza de vaci
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • oregano
  • 17  linguri pline cu faina (cu burta)
  • 1 si 1/2 praf de copt
  • sare
  • piper
  • 12 rosii cherry

nadina73

Mod de preparare
Se curata deovleceii, se taie rondele  si se calesc in foarte putin ulei. Se lasa 3 bucati din ei necuratati de coaja. Se vor taie rondele cu coaja si se vor praji separat-vor fi pusi pe tarta deasupra
Se amesteca faina, ouale, iaurtul,branza de vaci, uleiul, cascavalul, praful de copt, usturoiul pisat. Va rezulta o compozitie de gen smantana groasa. Se amesteca cu dovlecei prajiti .
Se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diamteru de 30 cm, se pun feliute de dovlecel prajite (din cei cu coaja) se da tava la cuptor 1 ora la 180 grade
Se servesc cu rosii cherry -optional
Super buna atat rece cat si calda cu iaurt sau smantana...si de ce nu, merge perfect cu o bucata de friptura
PS:La final cand scoteti tava din cuptor se presara 2 linguri de mozzarella asa fierbinte cum e ,iar cascavalul sau mozzarella se va topi

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri