sâmbătă, 1 ianuarie 2011

tort Cheesecake cu gem de capsuni

Face parte din categoria "cadouri" deci ........sectiune nu am

INGREDIENTE:
BLAT:
2 oua
150 g zahar
100 g unt
50 ml ulei
400 faina
1 praf de copt
UMPLUTURA:
400 lapte condensat
200 ml frisca
500 g branza de vaci
200 zahar
300 crema de branza
6 oua
2 sticlute esenta vanilie
1 borcan gem de capsuni(cu fructe intregi)
DECOR:
1kg frisca
6 linguri zahar
4 intaritoare de frisca
alune drobite
figurine ciocolata
Mod de preparare:
Se pregateste alutu pt blat:
Se amesteca toate ingredientele,se intinde aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ridica aluta si pe pereti vasului 2-3 cm

Umplutura:
Se mixeaza bine branza de vaci cu crema de branza ,laptele condensat si zaharul dupa care se pun ouale cate unu pe rand si se mixeaza in continuare dupa fiecare ou.La final se pune frisca lichida si esenta de vanilie.Va rezulta o crema foarte lichida care se va turna peste aluat necopt in tava .Se pune gemul de capsuni din loc in loc cu lingurita. Se da tava la cuptor pentru 20 minute la 200 grade dupa care 50 minute la 160 grade.Se lasa la racit dupa care se socoate din tava so se imbraca cu frisca.



Pt decor;
Se bate bine frisca cu 6 linguri de zahar si 4 inatritoare de frisca.
Se imbraca tortu cu frisca batuta si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia,eu am pus alune macinate si figurine de ciocolata.


Un comentariu:

Lista mea de bloguri