vineri, 28 ianuarie 2011

Tort cu cirese si frisca

Ingrediente:
Blat:
6 oua
9 linguri faina
9 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt
Umplutura:
8oo frisca
1 compot de cirese
3 intaritoare de frisca
6 linguri zahar
Decor:
5oo frisca lichida
2 intaritoare de frisca
3 linguri zahar
2 borcane compot de cirese
migdale drobite
bombonele auri
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat bine albusurile spuma,se adauga zaharul si se mai bate 3-4 minute.
Se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta ,fara a se mai mixa.
Se adauga faina,cacao si prafu de copt cernute.Se amesteca usor toate .
Se imparte compozitia in 2 tavi rotunde cu diametre diferite.
Tavile se tapeteaza cu hratie de copt.
Se coace 30 minute la 160 grade.

Crema:
Se bate bine frisca cu intaritorul si zaharul.Se pune atat zaharul cat si intaritorul de frisca la inceput.
Decor:
frsica se bate bine cu inatritorul si zaharul.
ANSAMBLARE TORT:
Blaturile racite si taiata in doua,se insiropeaza bine cu siropu din compot.

Se aseaza blatul pe un platou se insiropeaza bine ,se pune un start de frisca peste frisca se pune cirese scurse


,iar peste cirese se complecteaza cu frisca.Se pune blatu al doilea de aceasi marime,se insiopeaza si pune frisca.

Se pune blatu cu dimensiuni mai mici,se insiropeaza bine se pune frisca, cirese,

din nou frisca si blat.
Se imbraca tortu cu frisca batuta,se decoreaza cu cirese,migdale,ciocolata,bombonele,,,,,,,,,,,,,,,,,dupa bunul plac al fiecaruia.

POFTA BUNA
PS:Sectiune nu am ,a fost un tort cadou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri