duminică, 9 ianuarie 2011

Tort din ciocolata

INGREDIENTE:
Blat:
6 oua
9 linguri faina
9 linguri zahar
2 liguri cacao
1 praf de copt
Crema:
6 ciocolate cu lapte 150g
3 ciocolate negre
500 ml frisca
Glazura:
2 ciocolate fondant
5 linguri frisca
Decor:
bombonele
frisca
Sirop:
200 ml apa
6 linguri zahar
2 fiole esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat albusurile spuma bine dupa care se pune zaharul si se mai bate .
Se pun galbenusrile si se amesteca usor,dupa care se pune faina ,cacao si prafu de copt cernute.
Se amesteca usor cu o paleta fara a se mai mixa .
Se pune compozitia inr-o forma rotunda cu diametru de 28 cm cu pereti detasabili,tapetata cu hartie de copt
Se coace 20-25 minute la 160 grade.

Cand blatul e copt se lasa la ract dupa care se taie in 3 .

Crema:
Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste pe foc cu putin din cantiateta de frisca(1oo ml aproximativ).

Se lasa la racit ,dupa care se mixeaza bine cu mixerul si se adauga frisca lichida cate putin.

Glazura:
Se rupe bucatele ciocolata si se topeste pe soba cu frisca ,se lasa putin sa sa receasca ,de data aceasta nu se mai mixeaza cu mixerul si se toarna peste blat
Sirop:
Se topeset zaharul in apa ,se lasa la racit dupa care se pun esenta de rom
ANSAMBLARE:
Se i-a un blat din cele 3,se insiropeaza bine,dupa care se pune 1 parte din crema(crema se imparte in 3 partie),

se pune al doilea balat din nou se insiropreaza se pune crema,

dupa care cel de al 3 -lea blat se insiropeaza si aceta si se imbraca cu crema.

Peste crema se pune glazura,se uniformizeaza pe tort,

dupa care se decoreaza cu bombonele si frisca batuta

.........sau dupa bunul plac al fiecaruia.


ps.Un tort cadou cu multa ,,,,,,,,,,foarte multa ciocolata...............sectiune nu am,a fost tort cadou (pentru o persoana foarte ciocolatoasa)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri