luni, 10 ianuarie 2011

TORT ETAJAT CU KIWI

INGREDIENTE:
6 oua
9 linguri faina
9 linguri zahar
1 praf de copt
2 linguri cacao
Umplutra:
1,5 kg frisca
8 linguri zahar
6 intaritoare  de frisca
3 -4kiwi
Decor:
1 -2kiwi
1 fuct rodi
frisca
bombonele
Sirop:
100 ml apa
3 linguri zahar
1 fiola esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat bine albusurile se pune zaharul si se mai bate,dupa care se pun galbenusurile se amesteca usor cu o spatula ,se pune faina ,prafu de copt si cacao cernute,se amesesteca usor toate.
Se tapeteaza doua forme rotunde cu dimater diferite cu hartie de copt.Se pune compozitia de blat se dau tavile la cuptro pentru 20-25 minute.

Se scot se lasa la racit dupa care se taie in doue.........3...........depinde.
Crema:
Se bate bine frisca cu intaritorul de frisca si zaharul.
Kiwi se curata de coaja si se feliaza subitre.
ANSAMBLARE TORT:
Se i-a blatul cel mai mare (din cele doua cu diametre diferite)se taie si se insiropeaza  cu siropu dpa care se pune un strat frisca unu de kiwi si din nou frisca,

se puneblatu al doilea(tot din cel mai mare blat,care a fost taiat in doua)se insiropeaza bine si aceste se pune frisca din belsug........

.se pune al doilea blat (cu dimensiune mai mica) se insiropeaza si acesta si se repeta operatiune,,,,,,,frisca,kiwi,frisca....

 se pune blatu si se imbraca cu frisca.
Se decoreaza cu fructe rodi ,felii de kiwi si bombonele

Un tort simplu dar super ,super bun
Iar sectiune taiata arata cam asa
Copii au fost foarte foarte incantati,moale,pufos ,aromat.................

4 comentarii:

Lista mea de bloguri