sâmbătă, 1 ianuarie 2011

TORT MILCH SCHNITTE

INGREDIENTE:
3 oua
1 lingura apa
4 linguri zahar
1 lingurita ulei
4 linguri faina
1/2 praf de copt
2 linguri cacao
CREMA:
200 ml frisca
180 lapte condensat
1 lingurita miere
8g gelatina
30 ml lapte
DECOR:
1 ciocolata 150 g
3 linguri frisca
bombonele pt decor
3 linguri frisca batuta

MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile bine dupa care se pune zaharul si se mai bate.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul,prafu de copt,faina,cacao si apa.Se amesteca toata cu albusurile batute bine .Se tapeteaza o forma de silicon(forma de floare ,am pus eu)cu putin ulei si faina,se pune compozitia si se da la cuptor pentru 20-25 minute la 160 grade.

Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in lapte ,dupa ce se umfla bine se amesteca cu laptele condensat si mierea.
Frisca se bate bine dupa care se amesteca cu laptele condensat.
Se da crema la rece pentru 1 ora (daca e cazul).


Blatul racit se taie in doua
Se umple blatul taiat in doua cu crema
GLAZURA:
Ciocolata se topeste pe soba rupat bucati cu frisca,dupa care se pune peste tort
Se decoreaza cu frisca

Un tort extraordinar de bun si de fin
                      LA MULTI ANI 2011!

Un comentariu:

Lista mea de bloguri