duminică, 16 ianuarie 2011

Tort pentru"MAMA"

 

Pentru ca azi e ziua mamai mele ,i-am facut acest cadou simbolic,deoarece ne despart miiiiii de km LA MULTI ANI-MAMA "Daca-i sti maicuta mea, Cum imi plange inima, Ca-mi trec anii fara tine N-are cine sa m-aline, De-as putea ,maicuta mea, Pan' la tine as zbura, Sa te vad, macar, o clipa Doru' sa-mi stampar mamica" Te iubim mult, mult de tot si ne e tare dor de voi 

Ingrediente

blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 350 g ciocolata
  • 500 frisca
  • 100 lapte
Sirop:
  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 1 fiola esenta rom
Jeleu:
  • 1 cutie de jeleu de capsuni(sant 2 plicuri in cutie)
  • 500 ml apa
Decor:
  • 700 ml frisca
  • 5 linguri zahar
  • 2 intaritoare de frisca
  • bombonele argintii,aurii
  • cipsuri de ciocolata
Mod de preparare
blat:
Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai bate ,dupa care se pun galbenusurile, faina,praful de copt si amidonul, cernute.Se amesteca usor cu o spatula.Se coc 3 blaturi in forma rotunda cu diamteru de 26 ,tapetata cu hartie de copt.
Crema:
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe soba cu 100 ml lapte.Se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca batuta bine.
Jeleu:
Se amesteca praful dintr-un pliculet in 250 ml apa si se pune pe foc 5 minute.Se lasa la racit(atentie nu foarte mult ,se intareste foarte rapid)dupa care se pune peste crema.Atentie nu se pregatesc ambele plicuri odata(riscati sa vi se inatreasca  jeleul  la blatul al 2-lea)
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul (nu se arde)se stinge cu apa .Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta de rom
Asamblare tort:
Se ia un blat din cele 3 ,se aseaza in tava in care a fost copt  ,se insiropeaza bine cu sirop.Se pune jumatate din crema cu ciocolata,
peste crema se pune jeleu de capsuni si se da la rece 30 minute.
In acest  timp pregatiti al doilea jeleu de capsuni si se lasa la racit.Dupa ce jeleul s-a intarit se scoate tortul din frigider, se pune al doilea blat , se insiropeaza, se pune cealalata jumatate de crema si din nou jeleu de capsuni.Se pune al treilea blat, se insiropeaza si acesta si se lasa la rece 1 ora.
Dupa ce a stat la rece tortul, se indeparteaza cu grija forma de tort  .
Se imbraca cu frisca si se orneaza cu bombonele si cipsuri de ciocolata......
Un tort super bun si fin
La multi ani ,mama!

Reteta in imagini

10 comentarii:

  1. Ce tort frumos.
    La multi ani , sa-ti traiasca mama si sa faci multe, multe torturi pe care sa i le daruiesti.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani mamei tale si sper sa va revedeti in curand!!!Frumoasa urare...si eu am fost mult timp plecata de langa ai mei si chiar si atunci cand ne mai intepam tot merg sa o vad in fiecare zi...La Multi Ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mitinita multumesc din suflet,e foarte greu cand i ai pe cei dragi departe de tine,puuuuuuuup

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos orant tortul. La multi ani si multa sanatate mamei tale!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani mamei tale!!! Multa sanatate si fericire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Que hermosas tortas veo en tu blog,al parecer estás de cumpleaños si es así muchas bendiciones y feliz cumpleaños ,paz,amor y salud,me quedo en tu blog para saber más de tu cultura ,me encanta saber y conocer recetas nuevas,un beso abrazo sinceros.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anca puuuuuuuuuup dulce ,multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
  8. Muceas gracies Rosita.Si ,de verdad,era cumpleaños de mi madre,Un brazo caluroso.

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri