vineri, 14 ianuarie 2011

Tort rapid cu cirese si mascarpone

 

Tortul a fost pentru Preotul din Vinaros-Spania  cu ocazia  Sf.Nicolea ,pe data de 6 decembrie 2010

Igrediente

  • 1 blat de tort(din comert ce.-i drept,spre rusinea mea)
  • 2 cutii mascarpone
  • 1 ,5 kg frisca
  • 2 borcanele   compot cirese
  • 6 intaritoare de frisca
  • 6 linguri de zahar+3 linguri
  • 9  bilute de ciocolata cu cocos
  • migdale intregi
  • fulgi de migdale
  • un compot de cirese (speciale pt torturi,9 bucati borcanel)
  • bombonele aurii

nadina73

Mod de preparare

Ce-i drept spre rusinea mea ,blatu l-am cumparat,eram intr-o criza de timp si solutia a venit rapid, super bun si asa
Blatul se desface cu grija( este gata taiat in trei ).
Un kg de frisca se bate bine cu patru  intaritoare  si zaharul dupa care se amesteca cu mascarponele care a fost mixat cu mixerul 3-4 minute inainte.
Ciresele din compot  (compot pregatit in casa de mine in toamna) se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs, dupa care se scot samburii si se zdrobesc putin sa nu ramana bucati foarte mari.
Diferenta de 500 ml frisca se bate bine cu 3 linguri de zahar si 2 intaritoare -pt a imbraca tortul
Se ia un blat de tort,  se insiropeaza cu siropul  de la compot, se pune din crema 4-5 linguri dupa care se pun jumatate din cantitatea de  cirese, peste care se pune din nou crema,  5-6 linguri, se pune al doilea blat,se procedeaza la fel si apoi al treilea blat si ultimul.
Se imbraca cu frisca ,se decoreaza cu bilute de ciocolata,migdale,bombonele,cirese speciale pt torturi(au ramas doar 5 ,4 s-au furat de catre piticii mei)
A fost un tort grozav de bun si de apreciat

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri