duminică, 2 ianuarie 2011

VARZA A LA CLUJ CU MAMALIGUTA-post

Chiar daca a trecut postu Craciunului,vreau sa va imparasesc acesta reteta foarte buna ,chiar daca e fara carne
INGREDIENTE:
1 varza proaspata
1 punga se soia granule
1 ceapa
ardei rosu1/2
pasta de tomate
1 canita de orez
sare
piper
1 lingurita delikat
cimbru
patrunjle verde sau uscat
putin ulei de masline
Mamaliguta:
faina de malai glisata
apa
sare

MOD DE PREPARARE:
Varza se toaca marunt se framanta putin cu sare dupa care se caleste in ulei  si putin cimbru,la foc mic pana se caleste bine.




Granulele de soia se pun in apa fiarta cu delikat si se lasa acoperite 1 ora ,dupa care se strecoara.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cu ardeiul rosu tocat,se pune soia strecurata se caleste 5-10 minute.

Orezul se fierbe in apa cu sare separat,dupa care se pune peste ceapa calita cu granulele de soia,peste care se pune pasta de tomate.Se lasa sa firba toate impreuna 15 minute.

Se pune intr-un vas putin ulei dupa care se pune un strat de varza calita ,apoi unu de orez cu soia se poate complecta cu putina pasta de tomate intre straturi(eu asa pregatesc,probabil veti zice ,prea multa pasta de tomate?este optional numai cui i place)si se continua asa pana la umplerea vasului.


Se pune putina pasta de tomate desupra si putin patrunjel ,se da tava la cuptor pentru 20 minute la 180 grade.
Mamaliguta:
se pune apa la fiert cu putina sare,cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca cu un tel,se lasa sa fiarba 20 minute .
Se serveste cu mamaliguta calda.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri