joi, 6 ianuarie 2011

Zacusca cu peste" Crap"

 

Ingrediente

  • 1,7 kg carne de peste fier si tocat(eu am pus Crap)se poate orice fel de peste
  • 2,5 kg ardei rosu
  • 1 kg morov
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 cuti pasta de tomate  (450g fiecare)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 50 ml otet
  • 8oo ml ulei

Mod de preparare

 Daca tot am avut peste  si nu mai aveam loc in congelator unde sa-l depozitez  solutia a venit foarte rapid ,vazand reteta la Sylvia,o zacusca cu peste  minunata zic eu,si chiar merita sa o incercati
Se cura pestele (eu am pus de crap), se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare si otet. Se lasa sa fiarba bine dupa care se scoate din apa si se curata de oase (este ceva de lucru) dupa care se toaca cu masina de carne.
Sincera sa fiu pestele  viu proaspat nu stiu sa va zic cat a cantarit, oricum au fost mari, dar dupa ce a fost curatat ,spalat ,fiert  si tocat a ramas 1,7 kg carne macra
Ardeii se coc pe plita dupa care se lasa acoperiti cu sare 15 minute, apoi  se curata de pielita si se toaca prin masina de carne. Ceapa si morcovii se curata si se toaca si ele prin masina de carne.
Se caleste ceapa si morcovul tocat in ulei aproximativ 30 minute bune ,dupa care se pun ardei tocati ,pasta de tomate si peste se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin. Se lasa sa fierba la foc mic amestecand mereu in ea aporoximativ  3 ore.
Se pregatesc borcanele ,se pun in cuptor pentru a se infierbanta foarte bine .
Cand zacusca e gata se pune cu un polonic in borcanele foarte fierbinti ,se capseaza dupa care se pun la duntz cald,adica intre paturi cum le zic eu. Se lasa 2-3 zile pana se racesc bine borcanele dupa care se pot depozita pe raft.
Pofta buna

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri