marți, 1 februarie 2011

Cornuri pufoase cu rahat-post

INGREDIENTE:
1 kg faina
50 g drojdie proaspata
6 linguri zahar
1 lingurita sare
100 ml ulei masline
500 ml apa calduta(sau lapte,daca nu sant de post)
400-500 g rahat colorat(eu nu am avut decat verde si galben)
MOD DE PREPARARE:
Se dizolva drojdia in 100 ml apa calduta,se amesteca cu putina faina si zahar ,se lasa sa creasca 10-15 minute.
Se pune faina ,sarea ,uleiul si maiaua in masina de paine.
Se lasa la programul de framantat dospit(la fel de bine se poate si fara masina de paine).
Cand alautu a dospitm,se scoate se imparte in 4 parti.


Se i-a fiecare parte, se intinde cu sucitorul pe masa(nu necesita faina ,nici ulei)se da o farma cat de cat rotunda,se tai in triunghiuri cate 8 -10 bucati.
Se i-a fiecare triunghi,se pun bucatele de rahat taiat in latura mai lata,se ruleaza spre varf.

Se pun cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,se lasa sa cresca 20 minute,se ung cu putin ulei se presara zahar si se pun la cuptor.(sant si mai bune unse cu miere de albine)

Se coc 20-25 minutel la 160 grade.

Sant excelenet pt un mic dejun cu o cana de lapte ,iaurt,nesquik.....................
Sant atat de moi si pufoase.......................grozave


4 comentarii:

  1. Cu ciocolata n-ai facut niciunul? :))))

    RăspundeţiȘtergere
  2. Miha,din pacate nu,dar pormit data viitoare sa fac si le pun cu dedicatie pt tine.Stiu ca esti ciocolatoasa rau de tot si dulce.Pup

    RăspundeţiȘtergere
  3. ce bune erau cornurile astea in copilarie....si mie mi-ar fi placut unul cu ciocolata,dar nu le refuz nici pe astea :))))

    RăspundeţiȘtergere
  4. Ela sant exact ca acele cornuri,pe bune,sant minunate,data viitoare fac portie dubla pt voi cu ciocolata.M amir ca Rares nu a zis ca vrea cu ciocolata?El e inebunit dupa ciocolata.Puppppppppppppppppp

    RăspundeţiȘtergere

Lista mea de bloguri