joi, 3 februarie 2011

KURTOS KOLACS(cozonac secuiesc)



INGREDIENTE:
ALUAT:
1 kg faina
50 g drojdie proaspata
500 ml lapte
6 linguri zahar
2 sticlute esenta vanilie
4 oua
150 g unt topit
sare 1 lingurita
Sirop:
300 zahar
150 ml apa
Glazura:
400 nuca macinata
350 zahar
MOD DE PREPARARE:
Se pune faina,sarea,laptele caldut dizolvat cu drojdia,zaharul,vanilia,ouale......in masina de paine,la programul de framantat -dospit.
Intre timp se pregateste siropu din apa cu zahar si se lasa la racit
Nuca se macina si se amesteca cu zaharul.
Cand aluatu e dospit se scoate pe masa de lucru,se lucreaza cu faina.
Se imparte in 4 parti pt a se lucra mai usor.Se intinde fiecare parte cu sucitorul de aproximativ 1 cm ,se taie fasi subtiri de 1-2 cm .Se ruleaza feicare fasie pe rulouri (am de mai multe tipuri,si mai mici si mai subtiri,si conice,,,,,,,,,,,)


se ung cu o pensula cu siropu de zahar si se dau prin zaharul cu nuca,Se aseaza in tava ,se coc aproximativ 20 minute la 170 grade.
Mi-au iesit o multime ,mam facut si mari si mici.


Retete este preluata de aici  http://www.bucataras.ro/retete/kurts-kolacs-cozonac-secuiesc-17051.html?p=2#com247767  multumesc mult Lia



4 comentarii:

  1. Super ! harnicuta mea draga...dar cu formele astea mici...ai avut ce coace...dar nu-i nimic :macar ti-ai astamparat pofta si dorul de casa hi,hi,hi.
    Pup mamicuta harnicuta si printisorii ei frumosi.
    lia.

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar ca ai avut ce coace,dar ti-au iesit super!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bestial arata , tare imi plac esti o harnicuta si iti iese absolut minunat tot ce faci , pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Deliciosi !*****
    Cat ti-au iesit de pufosi!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri