marți, 1 februarie 2011

TORT CU FRUCTE

INGREDIENTE:
Blat:
6 oua
9 linguri zahar
9 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
Crema:
1,2 kg frisca
8 linguri zahar
5 intaritoare de frisca
3 kiwi
1 compot de mango
Decor:
1 portocala
3 madarine mici
bombonele arginti
1 kiwi
migdale macinate
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat bine albusurile ,se pune zaharul.
Se adauga galbenusurile se amesteca usor,se puen faina ,cacao si prafu de cotp cernute.
Se amesteca usor cu o paltela,
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Tava, eu am folosit patrata,se poate folosi in orice forma.



Se coace 35-40 minute la 160 grade.
Se lasa la racit ,se taie blatu in 2-3 ..................cum doriti
Crema:
Se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul
Kiwi se curata de coaja ,se feliaza foarte subtire(cu masina de mezel merge perfect,daca aveti in dotare).
Compotul de mango se scurge de sus.Fructul din compots se taie fasi lungi.Sucul il vom folosi la insiropat blaturile.


Ansamblare:
Se i-a blatu de tort,se insiropeaza bine(daca nu va ajunge siropu ,se poate pune sirop de zahar ars cu esenta de rom) ,se pune un stat de frisca,un stat de kiwi si de mango,

se complecteaza din nou cu un stat de frisca.Se pune blatu de tort peste frisca se insiropeaza bine si aceste si se imbraca cu frisca.

Se decoreaza cu fructe,kiwi,mandarine,portocala,migdale macinate............................

Sectiune nu am,a fost un tort cadou

3 comentarii:

Lista mea de bloguri