luni, 28 februarie 2011

TORT INIMA

INGREDIENTE:
9 oua
14 linguri faina
14 linguri zahar
3 linguri cacao
 1  1/2 praf de copt
Crema:
700 frisca lichida
2 intaritoare cu frisca
4 linguri cu zahar
3 kiwi
1 compot mare de capsuni
Decor:
800 frisca lichida
3 intaritoare de frisca
5 linguri zahar
1 compot mare de capsuni
bombonele arginti
Sirop:
6 linguri zahar
200 apa
1 fiola esenta rom
MOD DE PREPARARE:
Blat:Se bat bine albusurile spuma,se pune zaharul si se mai bate pana devine o zapada tare.Se adauga galbenusurile,faina,cacao si praf de copt cernute,se amesteca usor cu o spatula.
Se toarna compozitia intr-o forma de inima  tapetata .Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute la 170 grade.





Cand blatu e copt,se scoate se lasa la racit ,dupa care se taie in 3.
Crema:
Se bate bine frisca cu zaharul si inatritoarele de frisca.
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul,se stinge cu 1 cana de apa si optional daca va place se poate pune o fiola de esenta de rom.
ANSAMBLARE TORT:
Se aseaza blatu de jos pe un platou,se insiropeaza bine se pun 5-6 linuri frisca peste care se aseaza kiwi taiat feliute subtiri si pe mergine jumatati din capsuni,

se pune din nou frisca peste fructe.Se aseaza cel de al doile balt,se insiropeaza si acesta si din nou frisca,fructe,frisca

,,,,,,,,,,,,,si in final blatu al treilea.
Se insiropeaza si cel de al treile blat,dupa care se imbraca cu frisca,se decoreaza cu capsuni si bombonele arginti

Din pacate sectiune nu am,sincer ?..................am uitat sa fac

5 comentarii:

  1. O minunatie super delicioasa yumi,yumi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent arata ! Ce frumos ai imbracat blogul de primavara !!!!Superb e, tare imi place, emana prospetime si tema cu legumele si rozmarinul verde merge tare bine, pupici.

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri