vineri, 25 februarie 2011

TURTA DULCE GLAZURATA-post

INGREDIENTE:
pentru portie dubla(tava mare)
1 kg zahar
1 kg faina
4 prafuri de copt
1 litru apa
2 linguri scortisoara pulbere
Glazura:
250 zahar pudra
10 linguri suc de lamaie
MOD DE PREPARARE:
Se caramelizeaza zaharul.

Se pune apa peste zaharul caramelizat,se lasa la foc potrivit pana se dizolva caramelul dupa care se lasa la racit.

Se cerne faina ,scortisoara si prafu de copt.

Se amesteca toate cu apa si caramelu racit.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace 40-45 minute la 170 grade.





Cand e coapta se scoate si se pune glazura

Glazura:
Se amesteca foarte bine zaharul pudra (cernut)cu sucu de lamaie,se pune glazura peste turat dulce.

Se pot pune si bombonele...................
Ceva dulce ,rapid si foarte gustos pentru o zi de post si nu numai

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri