sâmbătă, 5 martie 2011

Ardei umpluti cu carne si ciuperci in sos de tomate









INGREDIENTE:
12 -13 ardei
500 carne de pui tocata
1 cutie cu ciuperci
1 canita mica  ( de cafea )cu orez
1 ceapa mare
20 ml ulei
sare
piper
boia dulce
1 lingurita delikat
2 oua
1 cutie pasta cu tomate 400g
2-3 linguri faina
2-3 frunze de telina
MOD DE  PREPARARE:
Se toaca ceapa si se caleste in ulei.
Ciupercile se scurg din conserva ,se toaca ,dupa care se pun peste ceapa calita.

Se adauga orezu ,sare ,piper ,putin delikat,boia dulce si se ameteca toate cu ceapa si ciupercile.

Se calesc 10 minute ,dupa care se lasa putin la racit.
Se adauga ouale si carne in compozitia racita cat de cat.



Ardei (eu i-am scos din congelator)daca sant proaspeti ,se curata se seminte si se oparesc putin in apa cu sare.

Se umplu ardei cu compozitia  cu carne si ciuperci.
Se aseaza ardei intr-o cratita(vas) se pun 2 cani de apa ,frunze de telina si se lasa sa fiarba la foc mic acoperiti 1 ora.

Se pregateste sosul rosu:
Se caleste  faina in 3-4 linguri  ulei, 4-5 minute(cat sa-si schimbe culoarea)
Se adauga pasta de tomate si se amesteca bine,se complecteaza cu supa de la ardei .Ardei se scot din acea supa si se pun separatSe lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune 1 lingurita de zahar si 1 lingura de otet balsamin de struguri.Va deveni un sos dulce acrisor ,,,,,,,,,,,foarte bun.

Se aseaza ardei in acel sos si se mai lasa la foc mic 20 minute.

Se servesc atat simpli cat si cu smanatana.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri