vineri, 4 martie 2011

Chifle pufoase cu unt

INGREDIENTE:
1,1kg faina
50 g drojdie proaspta
600 ml lapte caldut
250 unt moale(1 pachet)
sare 1 lingurita
2 linguri zahar
mac ,susan......................
1 galbenus cu 2 linguri lapte-pt uns
MOD DE PREPARARE:
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut,se amesteca cu zaharul.
Se pune in masina de paine: faina,sarea,untu moale si laptele peste care se adauga drojdia dizolvata in lapte cu zahar.Se lasa la programul de framanta-dospit.La fel de bine se poate pregati si fara masina de paine,ce-i drept e mai mare usurinta cu masina(isi merita bani sincer,nu fac reclama,dar e purul adevar)

Cand aluatu a dospit ,se scoate pe masa de lucru ,se pregatesc chiflele.
Se taie cate o bucata din aluat,se da forma de chifla si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt,se lasa sa cresca  in tava 20 minute la caldura,dupa care se taie pe mijloc  se ung cu putin galbenus amestecat cu lapte ,dupa care se presara mac ,susan..............

Se da tava la cuptor pentru 20-25 minute la 180 grade.
Super bune si pufoase
PS:Din aceste cantitati mie mi-au iesit 20 chifle potirvite

Un comentariu:

  1. Vreau si eu sa cumpar masina de paine , ca nu le prea am cu framnatatul si nu stiu, si comentariul tau m-a incurajat. Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri