sâmbătă, 26 martie 2011

Ciuperci trase in unt(margarina flora)

INGREDIENTE:
35 ciuperci champinion (cu palaria mare)
1 pachet de unt-250 g sau daca, sant de post margarina Flora 1/2 cutie
sos de soia
sare
piper
praf de usutroi
smantana

MOD DE PREPARARE:
Se curata ciupercile de picioruse .Nu se arunca picorusele,se pot toca si se poate folosi ca si umplutura ,sau intr-un pilaf,omleta.........
Se condimeteaza bine ciupercile cu sare,piper si un praf de usturoi.
Se pun bucatele de unt(se poate si margarina daca e de post)intr-o tigaie de gratar.

De ce un pachet de unt?Pentru ca se trage untu in ciuperci,iar la fiecare tura de ciuperci puse la prajit,se pune aproximativ un sfert din pachetul de unt.Bine asta in cazul meu cand am prajit ciupercile in 4 ture,depinde si cat de mare este tava,si cate ciuperci aveti.Cand untu e topit se pun ciupercile si se prajesc pe ambele parti

se stopesc cu putin sos de soia(ce-i drept le inchide mai tare la culoare,dar da o araoma minunata)si se acopera tava cu o folie de aluminiu pentru cate-va minute ,vor deveni si mai fragede si moi.

Se servesc calde cu mujdei de usturoi sau daca nu sant de post cu smantana si usturoi
La fel de bine se pot servi cu o garnitura de orez,piure,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

pofta buna.
PS:Ce-i drept am incercat ambele variante si cu unt si cu margarina,sant super bune ambele.Bine daca folositi si o margarina cat de cat buna cum e cea de la Flora,asta in varianat de post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri