sâmbătă, 19 martie 2011

Covrigi sarati

INGREDIENTE:
500 g faina
25 g drojdie proaspata
1 lingurita de sare
250 ml apa
50 ml ulei masline
2 linguri bicarbonat
Pentru pasta de sare:
sare
faina alba
apa
MOD DE PREPARARE:
Se dizolva drojdia in apa,se amesteca cu faina,sarea,uleiul.Se lasa la programul de framanata-dospit.
Cand aluatul a dospit,se scoate pe masa de lucru .Se fac snururi din aluat care se unesc la capete pentru a forma covrigul.Se apasa foarte bine capetele,altfel se vor desface la fiert.


Intr-o oala se pun 2-3 litri de apa sa fiarba cu bicarbonatul.
Intr-un castonas mai mic se amesteca 3 lingurite de sare cu 2 linguri faina si apa,va rezulta o pasta .Cu acesta pasta se vor unge covrigei.

Cand covrigei sant pregatiti se scufunda in apa cu bicarbonat.Se vor ridica foarte rapid la suprafata,se lasa 3-4 minute si se scot,pe un servet uscat.

Se aseaza apoi in tava tapetata cu hartie de copt,

se ung cu pasta de sare ,se da tava la cuptor pentru 20 minute la 180 grade.

Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri