vineri, 18 martie 2011

Franzela umpluta cu sunca si crema de branza


INGREDIENTE:
CANTITATILE SANT PENTRU 3 FRANZELE:
1,2 kg faina
50 g drojdie proaspata
2 linguri zahar
1 lingurita sare
1 cana piure de cartofi
1 cana de apa
50 ml ulei
Umplutura:
2 cuti crema de branza(de 300 g fiecare)
24 feli de sunca mortadela.....sau care va place
MOD DE PREPARARE:
Se dizolva drojdia in apa calduta amestecata cu zaharul.
Se pune in masina de paine:faina,sarea,piureu de cartofi ,uleiul si apa cu drojdia dizolvat.
Se lasa la programul de framantat- dospit(la fel de bine se poate face si de mana,in cazu in care nu aveti masina de paine)
Cand aluatul e dospit,se imparte in 3 parti.Se intinde fiecare parte ,in forma dreptunghiulara ,

se intinde cu lama unui citit crema de branza

si feliile de sunca.

Se ruleaza apoi foaie ,si se aseaza pe tava pentru copt franzele.

Se procedeaza la fel si cu celelalte doua.
Se lasa la crescut langa caldura 15-20 minute.
Se stopesc cu ulei si se da tava la cuptor pentru 35-40 minute la 170 grade.

O minunatie  atat pentru un mic dejun,aperitiv,in pachet la scoala........... cat si la serviciu.
Pofta buna.

2 comentarii:

  1. Foarte fain aperitivul! Il trec pe lista. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, ce bunatate! Le trec pe lista, musai sa le fac si eu ;-) puup

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri