luni, 14 martie 2011

Franzele pufoase cu cartofi


       Pur si simplu va indragostiti de acesta paine minunata.

INGREDIENTE:
Pentru 3 bare:
1,2 kg faina
200 ml apa
50 g drojdie proaspata
2 lingurite de sare
4 linguri de zahar
100 ml ulei masline
550 g piure de cartofi
Pt piure:
cartofi
unt(margarina daca e de post)
lapte(lapte de soia,daca e de post)
putina sare
MOD DE PREPARARE:
Se curata cartofi de coaja se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sant fierti se scurg de apa si se zdrobesc,se amesteca cu putin unt (margarina daca e de post) si lapte (daca e de post ,lapte de soia).
Se catareste 550 g de piure de cartofidupa care  se pune in masina de paine.
Se pune faina,sarea,zaharul,uleiul peste cartofi in masina de paine.
Drojdia se dizolva in apa caldutza dupa care se pune peste toate ingredientele.
Se lasa la programul de framantat dospit,sau la fel de bine se poate pregati si framantata de mana(ce-i drept e putin de lucru,dar merita).
Cand aluatu a dospit,se scoate pe masa de lucru,se taie in 3

 (sau mai multe,,,,,,,,,,,cate doriti)dupa care fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul(vezi foto) dupa care se ruleaza.

Se aseaza pe dispozitivul de franzele(este un dispozitiv special teflonat,vezi foto)se creteaza cu cutitul ,

se lasa sa cresca putin dupa care se pulverizeaza putin ulei peste ele

si se da tava la cuptor pentru 35-40 minute la 170 grade.
Franzele pufose,moi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nebunie


Se mentin foarte moi si pufose ,daca sant tinute in punga de plastic.
Pofta buna.
PS.Si cum nu se putea fara ajutoare..................Rares a pregatit si doua painici mici ,,,,,,,,,,,,,asa ca ei

Un comentariu:

Lista mea de bloguri