vineri, 25 martie 2011

Franzelute cu tarate si cartofi

     Nu pot decat sa va spun ,ca e cea mai minunata paine ce am mancat-o pana acuma..............nebuie,chiar merita incercata.
INGREDIENTE:
pentru 3 baghete:
6 cani de faina (cana obisnuita de 300-350)
2 cani de piure de cartofi
7 linguri tarate(se poate chiar si 8 linguri)
100 ml apa
70 ml ulei masline(unlieul de masline face minunatii in alutul dospit)
50 g drojdie proaspta
3 linguri zahar
3 lingurite de sare
mac-optional
MOD DE PREPARARE:
Incepem cu piureu de cartofi:Se curata cartofi,se taie cubulete se pun la fiert in apa cu sare.Se scurg de apa dupa ce sant bine fierti,se zdrobesc bine cu mixerul,se pune margarina flora 2 linguri si putin lapte de soia.Eu va scriu varianat de post a piureului de cartofi,dar se poate folosi lapte normal si unt.
Se dizolva drojdia in apa putin calduta amestecata cu zaharul .
Se pune faina in cuva de la masina de paine(sau daca nu aveti ,atunci intr-un vas mai inalt de plastic)se adauga ,drojdia dizolvata,piureul de cartofi,uleiul,taratelesi sarea.Se lasa la programul de framantata dospit.La fel de bine se poate framanta si cu mana,ce-i dept e putin mai mult de lucru...........dar rezultatatul va fi incredibil,se lasa acoperit vasul langa caldura.

Cand alutul a dospit,se scoate pe masa de lucru,se taie in 3 parti egale.
Se intinde fiecare bucata in forma dreptunghiulara,dupa care se ruleaza si se aseaza pe tava .Trebuie sa va spun ca e o tava mai speciala teflonata,,,,,,,,,,,,,,,merita sincer va spun ,e minunata,daca aveti posibilitatea sa o cumparti,nu ezitati.

Se lasa putin sa creasca si in tava aproximativ 15 minute langa caldura.Se cresteaza din loc in loc cu cutitul,se stropeste cu ulei de masline .


Se da tava la cuptro pentru 35-40 minute la 160 grade.
Cand e coapata se scote si se mai stopeste cu putin ulei sau se poate unge cu putina miere de albine.



O minunatie de paine.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri