marți, 15 martie 2011

Musaca de post




INGREDIENTE:
1,5 kg cartofi
200 g soia (granule sau cuburi)
1 ceapa mare
sare
piper
1 lingurita mirodenia
1 cutie pasta de tomate
6 rosii potrivite
putin ulei
MOD DE PREPARARE:
Se caleste ceapa tocata  in putin ulei.

Soia se pune in apa fiarta cu 1 lingurita de mirodenia(de la fuchs),se lasa sa firba 10 minute ,dupa care se lasa sa stea in apa fiarta pana se raceste bine.

Se strecoara soia si se toaca dace este cubulete,snitel,,,,,,iar daca este granule nu este nevoie.
Se pune soia scursa peste ceapa calita,se lasa la calit impreuna 15 minute ,se pun si 4-5 linguri pasta de tomate,se lasa sa fiarba 5 minute,se stinge focul.

Cartofi se fierb in coja in apa cu sare.

Se curata de coaja si se taie feliute.
Se unge un vas de yane cu putin ulei,se pune un rand de cartofi feliati,

se pune jumate din cantitatea de soia,peste soia se pun feliute de rosii,se condimeteaza cu sare si piper...............

se repara operatiunea,deci vor fi 3 straturi de cartofi si doua de soia si rosii.........


La final se pune pasta de tomate si patrunjel verde

Se decoreaza dupa bunul plac............am pus ceapa feliuta si patrunjel
Se da tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Sectiunea

2 comentarii:

  1. Foarte buna musacaua! mai ales ca e de post!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ce frumos ai postat pas cu pas! Ai un premiu la mine pe blog.

    RăspundeţiȘtergere

Lista mea de bloguri