sâmbătă, 26 martie 2011

"Musaca"cu ciuperci si sfecla rosie


              Din nou ,o reteta de post ,rapida,gustoasa si de ce nu si aspectoasa.
INGREDIENTE:
1kg cartofi
3 linguri marg flora
lapte de soia 1 canita
sare
150 g ciuperci champinion
1/2 borcan sfecla rosie
patrunjel
MOD DE PREPARARE:
Se curata cartofi de coaja ,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sant fierti se scurg de apa si se mixeaza bine cu margarina si laptele de soia calut(sau apa).
Va rezulta un piure (sa nu fie foarte moale)

Ciupercile se curat si se taie feliute subtiri,se prajesc in 2 linguri de ulei ,timp de 7-8 minute,condimentate cu sare si piper.


Se  unge un vas de yena cu putina margarina se pune jumatate din cantitatea de piure.

Se adauga ciupercile ,

iar peste ciuperci se aseaza feliute de sfecla rosie(sau sfecla razuita) se pune din nou piure de cartofi.


Se decoreaza cu ciupercte si sfecla rosie.

Se da tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.

O mancarica de post ,foarte buna,dupa gustul meu.

Pofta buna

2 comentarii:

Lista mea de bloguri