vineri, 25 martie 2011

Pajitura Milch Schitte cu capsuni(felie de lapte)



                 Deci si o reteta cu capsuni..................................hmmmmmmmmmmmm a fost minunata INGREDIENTE:
`BLAT:
8 oua
200 zahar
50 ml lapte
175 ulei
4 linguri faina
6 linguri gris
4 linguri cacao
2 prafuri de copt
Crema:
400 frisca
350 lapte condensat
150 lapte
30 g gelatina
5 linguri apa
250 g capsuni
4 linguri zahar
2 inatritoare de frisca
Decor:-optional
200 g frisca
2 lingui zahar
1 intaritor frisca
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se bat albusurile spuma,se pune zaharul si se mai mixeaz bine.Se adauga galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula fara a se mai mixa.Se cerne faina,cacao si prafu de copt dupa care se amesteca cu compozitia de albusuri.Se adauga si uleiul  ,grisu si laptele.Se toarna compozitia intr-o tava(mare de tot) tapetata cu hartie de copt,se coace 30-35 minute la 160 grade.Dupa ce sa copt se lasa la racit,se taie in doua.


CREMA:
5 linguri de apa se amesteca cu 100 ml lapte si se dizolva gelatina.Se pune pe aburi sau pe foc foarte mic ,fara a fierbe,se lasa pana se izolva toata gelatina,dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit putin .Se amesteca cu laptele condensat si diferenta de lapte ramas.
Frisca se bate foarte bine cu zaharul si intaritoarele.Se amesteca cu laptele condensat si capsunile zdrobite sau taiate cubulete mici.Se da crema la rece 30 minute.


Se pune crema intre blaturi.


Se da la rece.


Pentru decor:se bate bine frisca cu zahraul si intaritorul de frisca.Se pun moturi de frisca peste prajiturica,se poate si fara.............dar arata mai bine (asa zic eu)
Pofta buna

5 comentarii:

  1. Buna Nadina.Sincer imi face cu ochiul reteta ta,dar am si eu cateva intrebari:
    1.Ai glazurat-o cumva si cu ciocolata ca asa pare in poza.
    2.As vrea sa o fac sub forma de tort,tava mea are 26cm diametru,crezi ca ar tb sa micsorez canitatile?Tu ai facut-o in tava mare de la aragaz?
    Sper sa reusesc sa fac prajitura (tortul ) de sarbatori.Te pup si multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pup Rocsi,cam tarziu ce-i drept..............pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Anca iubita,prajiturica nu e glazurata deloc,doar reflecta lumin,e luciu prajiturei,nimic altceva nu are glazura,decat niste moturi de frisca.
    Tava mea in care am pregatit-o este de 28/40 cm,daca vrei sa-l faci rotund si tava ta are 26 cm ,da trebuie sa miscorezi cantitatile.
    Este o prajiturica minunata,atat cei mici cat si cei mari se vor indragosti de ea,doar ca trebuie tinuta la rece.Sper din tot sufletu ,sa-ti reuseasca,iar daca te mai pot ajuta cu ceva...........cu draga inima.Sau ma gasesti mai des pe facebook.Apropo de glazura ,daca vrei si ti neaparat ,toti sa-i faci glazura.Dar la fel de bine poti sa pui doar un start subtire de frisca (de ex)si apioi presari bombonele,fulgi de ciocolata........Te pup si iti doresc spor la munca.Sarbatori fericite .Sau .......pentru orice enetualitate ma gasesti pe mess-dragomirnadina,pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc,esti o dulce.O sa-ti trimit poze cu prajitura :).Pupici.

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri